Om oss

Historien om Helfi

«Hva gjør jeg nå da?» spurte jeg Dr. Diamantpoulos etter at han hadde gitt meg fibromyalgi diagnosen mai 2023. Jeg ville jo være i jobb og fortsette å gå på tur. «Du må slutte å stresse» sa han. Så dro jeg hjem og leste og leste. Det jeg fant om denne håpløse og usynlige diagnosen, er at man må få kontroll på aktivitet & hvile, søvn & stress – da kan man få mindre smerter og kan leve så normalt som mulig. Etter å ha jobbet 25 år med helse og digitalisering, vet jeg det finnes løsninger – men jeg fant ikke den som passet akkurat for fibromyalgi. Sånn ble ideen om Helfi skapt.
Gründer Hanne om Helfi sin opprinnelse.
01
02
03
04
05
06
07

Mai - Juni 23

Diagnose stilt, ideen skapt og luftet med nettverk

Juli - Sept. 23

Gjennomført innsiktsfase & behovsmøter, BMC & forretningsplan

Okt. - Nov. 23

Valori Care AS opprettet, advisory board etablert, markedsundersøkelse

Nov. - Des. 23

Hentet kapital, inngådd samarbeid for utvikling og design

Januar 24

Prototype utviklet og testet

Feb. - Mai 24

MVP utviklet og testet, lansert merkevare

Juni 24

Lansering av Helfi!

Helfi

Vårt team!

Hanne Kolflaath
Gründer, pasient og styreleder
Send mail
Johannes Røsberg
Daglig leder
Send mail
Elsa Braadland
Teknisk rådgiver
Send mail
Kathrine S. Elholt
Forretningsansvarlig
Send mail
Samarbeidspartnere

Våre faglige ressurser

I tillegg til en gruppe med fibromyalgipasienter, samarbeider vi med en rekke ulike spesialister som sørger for det faglige innholdet i løsningen.
Trine Susanne Giske
Trine ble utdannet psykolog i 2015. Siden den tid har hun jobbet flere år i spesialisthelsetjenesten, vært kommune psykolog og hatt private oppdrag. For tiden tar hun videreutdanning innenfor Karakteranalyse, en form for psykoterapi, hvor man tillegger kroppen en viktig rolle. Tidligere har hun tatt utdanning i kognitiv adferdsterapi.

Hun ble interessert i helsepsykologi - sammenheng mellom kropp og sinn - etter å ha hatt langvarige plager med utmattelse selv. Har jobbet mye med stress og utbrenthet, siste tiden. Har også erfaring med og interesse for psykedelika-assistert psykoterapi. 
Nina Melhus
Nina Melhus er kognitiv terapeut og sertifisert Oxygen Advantage® Functional Breathing Instructor. Med 25 års erfaring fra høy-stress lederstillinger innen markedsføring, spesialiserer Nina seg nå i stressmestring og sykdomsforebygging.

Hun kombinerer kognitiv terapi og forskningsbaserte pusteteknikker for å hjelpe klienter å håndtere automatiske reaksjonsmønstre og forbedre fysiologiske funksjoner. Oxygen Advantage® pusteteknikker adresserer spesielt dysfunksjonelle pustemønstre som ofte forekommer hos fibromyalgi-pasienter, gir verktøy for å regulere stressresponsen og forbedrer alt fra søvnkvalitet til angst.

Nina er dypt engasjert i å veilede klienter til å ta kontroll over egen helse gjennom dedikasjon og tålmodighet, og understreker viktigheten av funksjonell pust og kognitiv bevisstgjøring for å oppnå bedre livskvalitet.

Nettside
Dr. Diamantopoulos
Andreas P. Diamantopoulos er spesialist innen revmatiske sykdommer. Han fullførte sin medisin utdannelse i Hellas og har en doktorgrad fra NTNU i Trondheim, samt en mastergrad i folkehelse fra University of California, Berkeley. Han har også et diplom i helseøkonomi og administrasjon fra London School of Economics. Hans spesialfelt inkluderer muskuloskeletale og vaskulære ultralydteknikker. I sitt daglige arbeid som privatpraktiserende revmatolog i Sandvika, fokuserer han særlig på diagnostisering av fibromyalgi. Diamantopoulos har publisert over 70 fagartikler og bøker om revmatiske lidelser.
Egil Andreas Fors
Professor dr med Egil Andreas Fors, er en anerkjent professor i allmennmedisin, tidligere fastlege og overlege på smerteklinikk, spesialist i psykiatri med sertifisert kompetanse i smertemedisin. Han fullførte sin utdanning og kliniske trening i Norge og har siden tilegnet seg dyp ekspertise innen en rekke medisinske felt. Hans spesialområde inkluderer kronisk smerte og fibromyalgi, sykefravær og tilbakeføring til arbeid, atferdsmedisin og psykoonkologi. Professor Fors jobber klinisk ved Unicare Coperio senter for rehabilitering i Trondheim, hvor han fokuserer på smertemedisin, utmattelsestilstander, arbeidsmedisin og psykiske lidelser.

Han er professor ved Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie ved NTNU (allmennmedisinsk forskningsenhet), hvor han har drevet omfattende forskning innen bl.a. smerte, utmattelse, sykefravær, kreftrehabilitering, nevro- og biopsykososial medisin i tillegg til allmennmedisinske problemstilllinger. For tiden leder han den norske foreningen for smertemedisin.

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg få support om jeg står fast?
Selvsagt kan du få support om du står fast. Da sender du bare en epost til support@helfi.no. Men løsningen skal være enkel og intuitiv i bruk.
Hvordan er mine personvernopplysninger ivaretatt?
Alle opplysninger er sikkert lagret i en plattform levert av Youwell AS. De har i mange år levert løsninger til norsk helsetjeneste og følger alle krav ihht. GDPR og oppbevaring av personopplysninger.
Hva skiller Helfi fra andre helseapper?
Helfi er utviklet for og sammen med fibromyalgipasienter, slik at de kan finne balansen mellom ulike parametere i livet. Andre apper dekker deler av disse parameterne, Helfi dekker alle - samlet på et sted.
Må jeg være teknisk for å få dette til?
Du trenger ingen teknisk bakgrunn for å få dette til. Kun kunnskap om en smarttelefon og hvordan laste ned apper på telefonen.
Hva sier forskning?
Det er noe mangelfull forskning på mye innen fibromyalgi. Dette vil også Helfi gjerne endre, ved å tilby anonymiserte data samlet inn av appen. Den forskning som finnes, peker på at det kan hjelpe med balanse i livet; balanse mellom aktivitet & hvile, søvn & stress – da kan smerten reduseres og man opplever å være frisk. Se mer her: Uio.no